Martha

en skonnert gennem 100 år 

 

Bogen fortæller om skibsfartens udvikling gennem tiderne, især sejl- og småskibsfarten. Træskibsbygning og ældgamle traditioner. Skonnertens udvikling gennem 400 år - for den første kendte tegning af en skonnert er nemlig fra år 1600.

 

Alt sammen fortælles med skonnerten MARTHA som ledetråd. MARTHA, som netop har rundet de 100 år, blev bygget i Vejle af et barnebarn af Vejle Havns grundlægger. Derfor fortælles indgående om byen, havnens grundlæggelse og udvikling - da den samtidig er typisk for så mange andre provins­søfartsbyer i hele landet.

 

Bogen fortæller om de maritime kraftcentre: Marstal, Svendborg, Fåborg, Ålborg, Århus, Åbenrå, Ribe og mange andre. Københavns specielle betydning som søfartsby og meget, meget andet.

 

Hvorfor stoppede det hele så brat på Fanø? Hvilken særlig betydning havde syvtallet på lykkemønter under masten? Hvem fandt på at kobberforhude skibe? Hvordan beskyttede man skibene mod begroning og pæleorme i gamle dage.

 

Hvor blev de af, de stolte sejlskibe? Hvad var skyld i småskibsfartens ophør? Hvad er der tilbage af vor maritime arv? Få svarene i bogen.

 

Få samtidig en nøje gennemgang af den omfattende restaurering af MARTHA. Om de "galninge" som uden en øre på lommen brugte 25 år af deres liv på at føre en synkefærdig stenfisker tilbage til den stolte skonnert, MARTHA var for 100 år siden. Grin og græd med "marthanerne", deres skrøner og ramsaltede historier.  

 

ISBN: 87-90374-12-6
Forfatter: Torkild Sandbeck
Titel.: Martha - en skonnert gennem 100 år
ca. 340 illustrationer

240 sider format 20,5x29cm indbundet

  

Udsolgt - bliver ikke genoptrykt