I orgeltonernes verden

Bogen fortæller historien om orglets udvikling og udbredelse med hovedvægten på instrumentets udbredelse i Norden og især i Danmark. Der fortælles om orgelbyggere og orgelfirmaer, både danske og udenlandske, som har virket her i landet fra gammel tid og frem til vore dage.

 

Desuden omtales en lang række danske kirkeorgler, hvoraf mange vises i farve og s/h billeder. Ikke blot kirkeorglernes historie belyses i bogen, men også koncertorgler, kinoorgler, harmonier, digitale orgler o.a. Den tyske læge og teolog Albert Schweitzers indflydelse på danske orgler belyses, foruden historien om den danske orgelbevægelse, der kom til at danne forbillede for orgelbyggere verden over.

 

Orgelbyggerfirmaerne Bruhn og P.-G. Andersen, som fusionerede for 10 år siden, og deres grundlæggere får udførlig omtale i bogen. Domorganist Svend Prip, Haderslev, har bistået med råd og faglig korrektur, desuden har en lang række organister og andre fagfolk hjulpet med informationer.

 

Bogen er på 186 sider, i stift bind og med langt over 100 illustrationer i farve og sort/hvid. Den afsluttes med orgel- og litteraturlister, ordforklaringer samt navneregistre.

 

ISBN: 87-90374-32-0
Forfatter: Thorkild Sandbeck
Titel.: I orgeltonernes verden
Illustreret i farver og s/h

186 sider indbundet

 

Pris.: 298,00 Kr.